De äldre glömdes av Vingåkershem

För många äldre blir TV:n en viktig del i vardagen. Man kan säga att det blir lite som en vän, när man inte har besök av vänner eller släktingar.

Man ser fram mot ”Allsång på Skansen” och mot nyheterna. Vi människor behöver ju lite fasta rutiner, och då finns TV:n där för många.

Det har varit allmänt känt sedan i våras, och möjligen ännu tidigare, att Vingvisions nät skulle stängas i maj.Så det har ju gjort att AB Vingåkershem har sett till att alla deras hyresgäster fått en lösning där man kan se allt från kanal 1 till 12. Vissa hyresgäster har till och med fått 16 kanaler. Förlåt, vi råkade skriva in ett faktafel:

Alla hyresgäster hade inte fått denna lösning, eller för den delen blivit ordentligt informerade. Inte de som tillhör den skaran som råkar bo på särskilt boende i Vingåkers kommun, och alltså tillhör den äldre generationen av vår befolkning. Där har varken personal, anhöriga eller boende blivit informerade, så en måndag nyligen slocknade TV:n för dessa hyresgäster.

Man har nu förvisso lyckats lösa det, på så sätt att man i de allmänna utrymmena kan se kanalerna 1, 2 och 4 samt barn- och kunskapskanalerna. Men det går inte i alla lägenheter, och är din TV äldre än tolv år måste du köpa en ny.

Tilläggas kan också att det inte är någon utskickad tekniker som har sett till att de flesta i alla fall fått lite TV – utan det är den driftiga och hängivna personalen på boendena. 

Är det så här vi väljer att ta hand om de äldre i vår kommun, som i många fall betalar en betydligt högre hyra än många andra hyresgäster hos Vingåkershem?


Vi i Vingåkerspartiet vill att man ska känna livskvalitet i livets alla skeenden, och anser att det som skett är en ren skandal.

Detta kan bara koka ner till en sak: Vingåker behöver ett mer kommunikativt och friskare ledarskap. En röst på Vingåkerspartiet stöder att vi kommer att arbeta för att detta blir verklighet.