Marmorbyn

Marmorbyn är en tätort i Vingåkers kommun beläget vid sjön Kolsnaren mitt emellan Katrineholm och Vingåker i Södermanland.

Som ett före detta brukssamhälle är Marmorbyn uppbyggt kring brytningen av den så kallade gropptorpsmarmorn. I dag har byn en prägel av villaförort som fler och fler barnfamiljer väljer att flytta till.

I Marmorbyn finns skola för årskurs F-6, förskola och fritidshem.  I samhället finns även en bygdegård. Vid sjön Kolsnaren finns bad- och båtplats, men här finns också tillgång till fotbollsplan och tennisbana.

För att säkerställa Marmorbyn inför framtiden så behövs det plats och utrymme och att skolan ges möjligheter att växa. Genom att frigöra yta när det öppnas en F-3 i Baggetorp så ges det möjligheter att fler barnfamiljer kan flytta till Marmorbyn då skolan inte är fylld till bristningsgränsen. 

Vingåkerspartiet-VTL kommer att arbeta för detta när vi sitter med i en majoritet efter 11 september. Marmorbyn skall få större och bättre lokaler för all barnverksamhet och möjlighet att växa.

Bild: Hans Ekelund